Sportovní hala hostí Čokoládový festival

Do zlínské sportovní haly teď míří všichni milovníci čokolády. Od pátku 20. do neděle 22. ledna se zde koná první ročník Čokoládového festivalu s výstavou obalů čokolád z celého světa, kulinářskou přehlídkou a prodejními stánky s čokoládovými delikatesami.

cokofest

Návštěvníci se mohou těšit na kulinářskou přehlídku šéfkuchaře Jana Petera, který bude připravovat jídla podle zajímavých receptů: losos s omáčkou z bílé čokolády a citrusů nebo kuřecí paličky smažené v kukuřičné strouhance, omáčka mole poblano. Chybět nebude ani šéfkuchař Marek Váňa, který předvede ukázku méně obvyklých jídel jako vanilková krupicová kaše z espumy s čokoládovým sněhem ze suchého ledu. Jiří Holub ze Sirupárny Olomouc bude vařit kuřecí chilli con carne s tmavou čokoládou nebo kuře na rajčatovo-čokoládové omáčce.

I tento rok jsou na Čokoládovém festivalu různé workshopy, jak pro děti, tak i pro dospělé (výroba čokoládových makronek, pralinek,…). Ve výstavním sále budou ke zhlédnutí obaly čokolád z celého světa, které na akci zapůjčil Stanislav Kramský. Výstavu doplňují historické předměty a filmové dokumenty.

Návštěvníci mohou ochutnat různé druhy čokolád u stánků společností ChocoMe, ČokoKebab, Kamila chocolates, Kamelie – víno z Francie, ChocoBonte, Mr Vonka, Chocolaterie Havířov, Sirupárna, BonBon, Xočo, Melk, Chocothérapia, Felini Chocolates, Čokoládovna Carletti. Návštěvníci si také mohou zakoupit čokoládové pivo, ochutnat vafle, fondán, čokoládové víno, čoko-kebab a další.

Čokoládový festival 2017 pořádaný agenturou ChrisFromParis je jedinečnou událostí pro všechny milovníky čokolády a cukrovinek, kteří mají chuť se pobavit, pochutnat si a případně se i přiučit vaření s čokoládou.

První čokoládový veletrh svého druhu se představí na prostranství o rozloze tisíc metrů čtverečních a návštěvníkům nabídne čtyři hlavní sekce:
• Výstavu obalů čokolád z celého světa
• Kulinářskou přehlídku, na které šéfkuchaři předvedou své nápadité recepty
• Prodejní stánky partnerských organizací
• Dětský koutek

Vstupné je 50,- Kč (30,- Kč pro seniory/ 30,- Kč pro studenty). Děti a mládež do 6 let mají na akci vstup zdarma. Zájemci mohou rovněž soutěžit o volný vstup na Čokoládový festival 2017 na webu www.cokoladovy-festival.cz.

 

 
Program festivalu

Pátek 20/01:
• 14:20: Honza Peter – Grilovaná kotleta s omáčkou z čokolády a zázvoru
• 15:00: ALL STYLE UNIT
• 15:15: Jiří Holub (siruparna.cz) – Kuře na rajčatovo-čokoládovo omáčka
• 15:45: BEAT UP Zlín
• 15:50: ALL STYLE UNIT
• 16:00: Honza Peter – Grilovaná kotleta s omáčkou z čokolády a zázvoru
• 16:30: BEAT UP Zlín
• 16:40: Jiří Holub (siruparna.cz) – Chilli con carne s tmavou čokoládou
• 17:00: ASC Zlín
• 17:15: Honza Peter – Pečené banány s karamelem a čokoládovou omáčkou

21/01:
• 10:15 : Honza Peter – Pečené banány s karamelem a čokoládovou omáčkou
• 11:00 : Taneční klub Fortuna Zlín
• 11:15 : Jiří Holub (siruparna.cz) – Chilli con carne s tmavou čokoládou
• 11:45: Taneční klub Fortuna Zlín
• 12:00: Honza Peter – Losos s omáčkou z bílé čokolády a citrusů
• 12:15: Nelly Řehořova
• 12:30 : Marek Vana – Pikantní kuřecí Mole s Fatalii Yellow
• 13:00: Nelly Řehořova
• 13:15 : Marek Vana – Vanilková krupicová kaše z espumy s čokoládovým sněhem ze suchého ledu
• 13:45 : BEAT UP Zlín
• 14:00 : Marek Vana – Pikantní kuřecí Mole s Fatalii Yellow
• 14:30 : ZUŠ Vsetín
• 14:45 : Honza Peter – Grilovaná kotleta s omáčkou z čokolády a zázvoru
• 15:15 : ZUŠ Vsetín
• 15:30 : Marek Vana – Vanilková krupicová kaše z espumy s čokoládovým sněhem ze suchého ledu
• 16:00 : BEAT UP ZLIN
• 16.15 : Jiří Holub (siruparna.cz) – Kuře na rajčatovo-čokoládovo omáčka
• 16:45 : BEAT UP ZLIN
• 17:00 : Honza Peter – Kuřecí paličky smažené v kukuřičné strouhán, omáčka mole poblano
• 17:30: BEAT UP ZLIN

Neděli 22/01:
• 10:05 : BEAT UP Zlín
• 10:30 : Jiří Holub (siruparna.cz) – Kuře na rajčatovo-čokoládovo omáčka
• 11:00 : BEAT UP Zlín
• 11:15 :YAMAHA
• 11:30 : Honza Peter – Pečené banány s karamelem a čokoládovou omáčkou
• 12:00 :BEAT UP Zlín
• 12:30 : Honza Peter – Grilovaná kotleta, pyré z červené řepy a brambor s pečeným česnekem a chilli
• 13:00 : BEAT UP Zlín
• 13:30 : Honza Peter – Thajské kari z kuřecího masa s kokosovým mlékem a čokoládou
• 14:00 : Taneční klub Fortuna Zlín
• 14:30 : Jiří Holub (siruparna.cz) – Kuře na rajčatovo-čokoládovo omáčka
• 15:00 : Taneční klub Fortuna Zlín
• 15:30 : Honza Peter – Losos s omáčkou z bílé čokolády a citrusů
• 16:00 : Sportovní klub P+K Zlín
• 16:15 : Jiří Holub (siruparna.cz) – Chilli con carne s tmavou čokoládou
• 16:45 : Losovaní